Na vsebinoNa glavni meni

Rezultati raziskave

Rezultati raziskave

6. marca, 2023

Kot v preteklih letih, je Sklad tudi v letu 2023 izvedel raziskavo zadovoljstva skladovih uporabnikov, med katere spadajo prejemniki sredstev, s katerimi je Sklad v preteklem letu sklenil posojilno pogodbo.

 

Skladovi uporabniki so kot bistveno prednost skladovih finančnih produktov prepoznali elektronsko oddajo vloge in krajši čas obravnave vloge, v kar je Sklad v zadnjih letih veliko vlagal. V letu 2022 je Sklad tudi aktivno pristopil k izvajanju promocije preko družabnih medijev, ki so se že pri prvi raziskavi uvrstili kot tretji najpomembnejši način oglaševanja in informiranja, takoj za prejemom novic preko elektronske pošte in za skladovo spletno stranjo.

 

 

Pričakovano si anketiranci želijo izboljšav pri razpisih in razpisnih pogojih, predvsem bi želeli nižjo obrestno mero in blažje pogoje zavarovanja. Navedeno je razumljivo, saj je Slovenija v letu 2022 zabeležila 10% inflacijo, ki je sledila obdobju rekordno nizkih obrestnih mer. Zaradi inflacije obrestne mere v letu 2022 in 2023 v evro območju in v Sloveniji vztrajno rastejo.  V letu 2022 je Sklad kot rešitev pri finančnih produktih ponudil možnost izbire fiksne obrestne mere, v letu 2023 pa Sklad za končne uporabnike v sklopu novih objavljenih finančnih produktov pripravlja še dodatne, nove rešitve, z namenom približanja finančnih produktov končnim oz. ciljnim uporabnikom.

 

Vsem, ki ste pri raziskavi sodelovali se iskreno zahvaljujemo.