Na vsebinoNa glavni meni

Znanje in sodelovanje za kmetijstvo prihodnosti

Znanje in sodelovanje za kmetijstvo prihodnosti

23. novembra, 2021

Direktor Slovenskega regionalno razvojnega sklada in vodja sektorja za finančne spodbude sta se udeležila 36. tradicionalnega posveta javne službe kmetijskega svetovanja v Laškem ZNANJE IN SODELOVANJE ZA KMETIJSTVO PRIHODNOSTI. Dogodek je organizirala Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Prijavljenih udeležencev je bilo preko 500, saj se je bilo mogoče udeležiti dogodka tudi preko spleta.

 

Strateški načrt nove skupne kmetijske politike, prenos znanja in inovacij v kmetijstvu in stanje v slovenskem kmetijstvu v letu 2020 ter prve napovedi za leto 2021 so bile poglavitne teme prvega dne posveta, ki so jih z zelo zanimivimi doprinosi popestrili tudi evropski predstavniki s svojimi bogatimi izkušnjami.

 

Drugi dan je bil posvečen Evropskemu partnerstvu za inovacije (EIP), osrednja tema okrogle mize je bila razširjenost in uporabnost EIP projektov, vključno z ambicijami za naprej ter učinkovit prenos rezultatov EIP projektov do kmetijskih pridelovalcev v Sloveniji.

KSS_2