Na vsebinoNa glavni meni

Dogodek

Nalaganje Dogodki

Sejem Agra: Predstavitev produktov SRRS

Termin

Kdaj: 30. avgusta, 2023, 11:00 - 16:30

Kje: Sejem AGRA/Gornja Radgona/Hala A-razstavni prostor MKGP

Organizatorji

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

O dogodku

SRRS se bo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) udeležil 61. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma, ki se bo odvijal do 26.-31.-8.2023 v Gornji Radgoni. Ena izmed pomembnih tem letošnjega sejma so tudi finančni instrumenti (FI) v kmetijstvu, ki jih MKGP kot povratno obliko podpore uvaja prvič, pri čemer bo ključno vlogo imel tudi SRRS kot upravljalec FI.

V okviru programa MKGP, bo SRRS na razstavnem prostoru MKGP aktivno prisoten v sredo, 30. 8. 2023, med 11:00 in 13:00 uro, Hala A, ko bo predstavil finančne produkte v kmetijstvu, ki bodo namenjeni zagotavljanju dostopa do ugodnega financiranja (tako za osnovna kot obratna sredstva) za majhne kmetije in mlade kmete. Finančni produkti bodo oblikovani kot mikroposojila in razvojna posojila s portfeljsko garancijo s subvencijo obrestne mere in kapitalskim znižanjem.

Prav tako pa bo SRRS v sodelovanju z MKGP s predstavitvijo FI v kmetijstvu sodeloval tudi na dogodku “Predstavitev intervencij SN SKP 2023-2027 in predstavitev dela na področju mladih kmetov“, ki bo potekalo od 14.30 do 16.30 ure.

Na predstavitvi bodo obiskovalci imeli priložnost spoznati ključne lastnosti in prednosti novih finančnih instrumentov in možnost njihove uporabe v AGRO sektorju.

SRRS kot izvajalska institucija MKGP si prizadeva za dvig kakovosti in konkurenčnosti slovenskega kmetijstva ter za trajnostni razvoj podeželja.

Predavatelji

Predstavniki SRRS na sejmu AGRA so:

  • Matjaž Ribaš, direktor, Slovenski regionalno razvojni sklad
  • Tjaša Perković, vodja sektorja za finančne spodbude, Slovenski regionalno razvojni sklad

Dodatne informacije

Dodane informacije glede vsebine predstavitve in udeležbe SRRS na “Sejm AGRA” lahko interesenti pridobijo na SRRS:

T: 01/ 836 19 56

E: info@srrs.si